luni, 30 martie 2015

Nichita Stanescu

Pe 30 martie 2015, clasa a X-a C l-a omagiat pe cel care a fost Nichita Stanescu, poetul Necuvintelor sau "ingerul blond al poeziei romanesti". Elevii au fost incantati de frumusetea versurilor stanesciene, citind poeziile frumoase si incercand sa desprinda imagini si sentimente, fiind atenti la figurile de limbaj. Au citit versuri elevii Neacsa Andrei, Brustur Ionela. Coman Lavinia, Pacurariu Andreea, Pacurariu Alexandra, Vitan Maria. Buscu Carmen, Voda Codruta, Bonta Henrietta, Necula Denisa. In final, elevii si-au pus in valoare(chiar daca un pic stangaci) talentul de desenator, desenand ce imagini le-au venit in minte din poeziile citite.A fost o ora de poezie, lumina si culoare de care ei s-au bucurat mult. Activitatea a fost coordonata de prof. Denisa Ciaclan

Haideti sa fim francofoni

Pentru ca a fost Saptamana francofoniei, elevii din liceul nostru au vorbit in cadrul orelor de limba franceza despre francofonie si ce anume inseamna ea in Europa actuala. Organizatia Internationala a Francofoniei a fost infiintata in 1970 si cuprinde 53 de state, unde se vorbeste limba franceza sau care sunt interesate de cultura franceza si de colaborarea in cadrul acestei organizatii. Din 1991 si Romania a ajuns membru observator, iar din 1993, a devenit membru cu drepturi deplineal OIF.
Elevii claselor a XI-a C si a IX-=a D au avut activitati in biblioteca liceului, cu sprijinul doamnei bibliotecar Cornelia Ludusan. Au vizionat videoclipuri cu monumentele si palatele din Franta, au aflat despre actorii si cantaretii francezi, cat si despre bucataria traditionala franceza.










Uniforme

Iata, avem si noile uniforme. Suntem acum un val de rosu si albastru, suntem frumosi si deosebiti. Geniali? Aici, as vrea sa dau un vers din Nichita: "Noi nu vrem sa fim geniali, noi vrem sa fim trimbulinzi"