sâmbătă, 6 decembrie 2014

Să facem mereu bine tuturor!


Luna decembrie e Luna cadourilor, se știe dintotdeauna. Oamenii găsesc prilejul să facă daruri de Sfântul Nicolae sau de Crăciun. Facem daruri membrilor familiei, prietenilor,cunoscuților pentru care simțim ceva special, numai că, vorba poetului Adrian Păunescu, 'niciodată să nu uităm de cei mai triști ca noi' Elevii din Iernut au demonstrat că nu uită de cei mai triști, așa că au participat la Târgul de iarnă. Elevii din clasele de industrie alimentară au preparat fursecuri pe care le-au prezentat acolo, spre incântarea tuturor. A fost un târg organizat în beneficiul Asociației Rază de soare. Copiii noștri au reușit să aducă o bucurie, o rază de soare în sufletele semenilor lor defavorizați. Ne bucurăm când copiii fac gesturi de acest fel , pentru că binele făcut celorlalți înnobilează. Să nu uităm niciodată să facem bine celorlalti!

joi, 4 decembrie 2014

Intai Decembrie

Activitatea dedicata Zilei Nationale a romanilor s-a desfasurat pe 26 noiembrie. A fost coordonata de doamnele profesoare Monica Mateut si Elvira Moldovan. Au participat la activitate elevii claselor a XII-a A, a XII-a B, a IX-a A. Elevii au cantat cantece patriotice, au recitat versuri cunoscute din creatia pe teme patriotice a poetilor romani. Atmosfera a fost una speciala, copiii fiind imbracati in frumoase costume nationale. Chiar daca au existat emotii, copiii au reusit sa demonstreze ca au preocupari artistice si stiu sa se exprime pe o scena. Avem talente si trebuie sa le valorificam.

vineri, 28 noiembrie 2014

Elevii nostri, viitori antreprenori

via Arestica Marginean : "27.11.2014. Liceul Tehnologic Iernut .Elevii claselor a-XI-a A si B au participat la Proiectul educational "Antreprenoriatul de la idee la succes"coordonat de prof.Marginean Arestica , proiect realizat in cadrul unei activitati extrascolare si extracurriculare.Am avut deosebita placere de a avea ca invitati corpul profesoral al liceului, personalul auxiliar, parintii elevilor implicati, reprezentanti ai comunitatii din partea Volksbank Ag.Ludus, Primaria Iernut si agenti economici din Iernut.Elevii scolii au dat, inca o data dovada de o buna pregatire formala, abilitati manageriale , spirit de echipa si incredere in sine "

Nu ne ramane decat sa o felicitam pe doamna profesoara Arestica Marginean, pe dna director Ana Maria Pirlea si pe elevii participanti la proiect.

marți, 25 noiembrie 2014

Lectura, lecție de viață

Marți, 25.11.2014, a avut loc o activitate dedicată lecturii. Desfășurată în biblioteca Liceului Tehnologic Iernut, sub forma unui cerc de lectură, activitatea a avut drept scop stimularea plăcerii de a citi a elevilor. Au fost alese texte din operele scriitorilor și poeților români: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Ion Minulescu, George Topârceanu, George Călinescu, Mircea Eliade, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu. Tema cercului de literatură a fost iubirea, de aceea s-a citit multă poezie, care creează o stare specială cititorilor și ascultătorilor. La activitate a participat clasa a X-a B. Dintre elevii care au citit s-au remarcat: Roxana Aștelean, Teodora Chirilă, Raluca Alexandra Roman, Mălin Orosan, Mihai Șuta, Vlad Șanta, Răzvan Botoșer, Cătălin Truța, George Feșteu, Ionuț Moldovan, Andreea Stoica, Cosmin Luca, dar și ceilalți au făcut comentarii pertinente la lecturile citite. Am constatat cu mare plăcere că elevilor le place să citească, să descopere semnificațiile ascunse ale textelor, să învețe din textul respectiv. Cartea este o lecție de viață, iar acești copii chiar știu să învețe ceea ce trebuie. Le mulțumesc din suflet, atât lor, cât și doamnei bibliotecare Cornelia Ludusan, o doamnă deosebită care ne-a ajutat , colaborând la această activitate. Mă bucur că, in ciuda faptului că tehnologia ne invadează viețile, frumusețea cărților există în sufletele tinerilor, așa că, vorba unei reclame, viitorul sună bine.


                                                                                          prof Denisa Ciaclan

duminică, 9 noiembrie 2014

Eveniment de toamna

Fiindca e o toamna frumoasa, si evenimentele traite de elevii nostri sunt interesante. Printre teste , lucrari si raspunsuri la ore, ei au timp sa cultive frumosul. Astfel, vineri 07.11.2014, la Colegiul Tehnic Tarnaveni a avut loc cea de a doua editie a proiectului educational "Un singur pamant".Elevii Liceului Tehnologic Iernut au obtinut locul I la arta creatiei, arta origami si quiling, pentru momentul artistic prezentat, elevul Belean Rares a obtinut mentiune.Elevii care au participat la acest proiect sunt:Belean Rares, Seulean Lavinia, Hallai Bianca, Popa Natalia si Podar Horatiu, indrumator prof.AresticaMarginean . Felicitari tuturor elevilor ptr rezultatele obtinute!

luni, 3 noiembrie 2014

Balul Bobocilor

Buna ziua! Blogul nostru doreste sa va tina la curent cu cele mai proaspete evenimente de la Liceul Tehnologic Iernut. Pentru inceput, Balul Bobocilor care a fost un succes. Avem copii frumosi , talentati si care isi afirma talentul cu mare drag.